Kurssi Karjalohja – Perinnehoidot-turvehoidot

Perinnehoidot -Turvehoidot.

Ayurvedassa käytetään myös savihoitoja. Klinikan lähellä on suuri kaivanto johon asiakkaat menevät. Savilevitetään iholle ja sen jälkeen on hieronta. Keralassa lämpötila on +30 C joten hoito voidaan tehdä ulkoilmassa. Meillä suomessa tarvitaan lämpimät tilat ja savi lämmitetään +42C asteeseen Se saa olla lämmittämässä lihaksia 20 minuuttia ja sen jälkeen tehdään lääkärin suosittelemat hoidot. Meillä on erittäin hyvää hoitoturvetta jossa on vielä lisäksi useita hoitavia mineraaleja. Eestissä oli projekti koskien heidän savihoitoja ja siihen otettiin mukaan myös suomalainen turve. Tarton yliopiston mittauksissa todettiin että turve oli rakenteeltaan ja hoito-ominaisuuksiltaan paras. Tutkimuksissa kiinnitettiin erityisesti huomiota nivelten ennakoivaan hoitoon ennen kuin ihminen joutuu sairaseläkkeelle.

Suomessa selän nivelongelmat ovat yksi suurimpia syitä sairaseläkkeelle joutumiseksi. Ennakoi tuleva tilanne on myös Ayurvedan periaate. Ayurvedassa suositellaan vähintään 14 hoitokertaa. Tuloksia saadaan jo 7 päivän säännöllisillä hoidoilla ja sen jälkeen kerran kuukaudessa ylläpitohoidot. Hämeenlinnassa tehdyn tutkimuksen mukaan viisi hoitokertaa vähensi selluliittia naisilla vyötäröstä 5 cm ja reisistä 3 cm.

Kurssi: Ayurveda hoidot suomalaisille.

Kurssin pituus on 2 pv. Siinä käytetään turvetta lämmittämään kehoa ja tehdään Ayurveda hoito. Liukukuppauksella lisätään kuona-aineiden poistoa ja marmahoidoilla saadaan energiat kuntoon.

– Kurssilla tehdään pää- ja kasvohoidot sekä selkäpuolen hierontahoito. Turkulaisen hieroja Aaltosen tekniikalla saadaan selkärangan nivelet oikaistua hellävaraisesti. Kizi-nyyttihoito tehdään myös lämpimällä, Aino hoitola, VLK.lä turvenyytillä. Turve säilyttää lämmön pidempään kuin muuta aineet.

Kurssipaikka: Karjalohja, Lönnhammar. Aika la-su 10. – 11.10.15 Alkaa la klo 10.00-, Illalla yrttisauna.

Ilmoittaudu Virppi Venell gsm 050 343 6898.

Lisätietoja Kalevi 0507574243.

Kalevi on Kansainvälisessä Turvekonferenssissa Tomskissa 26.9. –3.10.15. Konferenssin tutkijoita suomesta on myös Naistentautien erikoislääkäri Leena Larva , AinoHoitolat VLK.